Σελίδες

Σάββατο

Με αεροπλάνα και βαπόρια...

Με αεροπλάνα και βαπόρια...

Συνεχίζονται οι εκκενώσεις ξένων υπηκόων στη Λιβύη

Στη πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, εξακολουθούν να φτάνουν χιλιάδες άνθρωποι που ξέφυγαν από τις συγκρούσεις στη Λιβύη.


Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Βαλέτας μια φρεγάτα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, η HMS Cumberland, με 207 ανθρώπους από τη Βεγγάζη. Με τη συγκεκριμένη φρεγάτα μεταφέρθηκαν κυρίως βρετανοί πολίτες αλλά και πολίτες ακόμη 20 χωρών.

Ακόμα 2.000 Κινέζοι που ξέφυγαν από τη Βεγγάζη έφτασαν στη Βαλέτα με πλοίο των ιταλικών γραμμών , Grimaldi, το οποίο είχε ναυλώσει το Πεκίνο. Εξάλλου τρία πλοία έχουν ήδη εκκενώσει 7.000 Κινέζους από τη Λιβύη και τους έχουν μεταφέρει στην Κρήτη.

Την Παρασκευή το βράδυ έφτασε στη Βαλέτα ένα φέρι που είχαν ναυλώσει οι ΗΠΑ, το Maria Dolores, και μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 30 αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους. Ένα ακόμη φέρι με πολλούς επιβάτες έφτασε στη διάρκεια της νύχτας στη Μάλτα.

Επιπλέον ένα αεροπλάνο, το οποίο είχε ναυλώσει η βρετανική κυβέρνηση, έφυγε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου με κατεύθυνση την Τρίπολη προκειμένου να επαναπατρίσει τους τελευταίους Βρετανούς που μένουν στη Λιβύη. Αυτή πρόκειται να είναι η τελευταία πτήση που γίνεται ειδικά για τους βρετανούς πολίτες.

Τέλος, δύο τουρκικά πλοία, μία φρεγάτα και ένα φέρι, που μεταφέρουν 1.200 Τούρκους και ακόμη 500 πολίτες άλλων 25 χωρών αναχώρησαν σήμερα από τη Βεγγάζη με κατεύθυνση το λιμάνι του Μαρμαρά, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...